Brandalarm

Hvad er en brandalarm?

En brandalarm er en røg- og/eller termodetektorer, der reagerer på varme og/eller røg. Brandalarmer opfanger varme og røg inden det kommer til syne for det blotte øje og alarmerer med en høj lyd. Brandalarmer registrere dermed signaler på brand og advarer om denne, inden branden udvikler sig og sikre dermed at man kan nå i sikkerhed. Det kan redde liv at have brandalarmer monteret.

Hele Sevecu’s udvalg af brandalarmer lever selvfølgelig op til de gældende krav for brandalarmer. Brandalarmer kan fås enkle og mere avanceret og der findes mange typer af brandalarmer. 

Hvorfor er en brandalarm vigtig?

Brandalarmer er yderst vigtige da de er med til at sikre en god brandsikkerhed. Brandalarmer skal opfattes som en livsforsikring, da de er den bedste sikring mod brand ulykker og kan være med til at redde liv. 

Hvad er fordelene ved en brandalarm?

Der er væsentlige mange fordele ved at have en brandalarm. Nedenfor er fordelene listet;

  • Brandalarmer kan være med til at redde liv
  • I tilfælde af brand om natten, bliver man vækket af brand alarmens høje sirene/lyd.
  • Brandalamens høje sirene/lyd alarmerer om brand inden branden og røgen udvikler sig og bliver livsfarlig, det er på denne måde muligt at nå i sikkerhed.
  • Brandvæsnet kan hastigt tilkaldes for at slukke branden.

Hvilke gode råd er der om korrekt anvendelse af brandalarmer?

Der findes flere gode, vigtige råd når det handler om den korrekte anvendelse af brandalarmer. Nedenfor vil et par nyttige råd uddybes nærmere;

Brandalarmens placering;  Brandalamernes placering er yderst vigtigt, da placeringen kan være altafgørende. Brandalarmer bør monteres mindst 1 meter væk fra døre, udluftningsventiler og vinduer. Det er en god ide, i og med at vind kan risikerer at blæse varmen/røgen væk fra brandalarmen, der dermed ikke vil begynde at alarmerer, da den ikke kan opfange varmen/røgen.

Det er ligeledes en god ide at have brandalarmer monteret ved alle soveværelser, så brandalarmen i tilfælde af brand kan vække og alarmere i løbet af nattetimerne. Det er samtidig en god ide at placere alarmerne så højt oppe som muligt, da røg stiger til vejrs. 

Brandalarmer der kommunikere sammen; At have brandalarmer der kan kommunikere med hinanden via et netværk, kan være en god investering. Det kan det, i og med at hvis en brandalarm opfanger varme/røg, alarmere alle monterede brandalarmer om branden. Denne løsning er i særdeleshed relevant for boliger med flere etager. 

Husk regelmæssigt at tjekke op på at brandalarmerne fungere.

Hvilke brandalarm passer bedst til mine behov?

Der findes mange forskellige former for brandalarmer med forskellige funktioner. Du er altid velkommen til at kontakte os for professionel vejledning.