Adgangskontrol

Hvad er adgangskontrol (ADK)?

Adgangskontrol, også kaldet ADK er et adgangssystem, der har til formål at bevilge eller afvise personers fysiske adgang til bestemte områder, bygninger eller rum. Adgangskontrol kontrollere dermed hvem der er adgang til specifikke adgangsveje.

Adgangskontrol er blevet mere og mere udbredt, og hovedårsagen til dette er netop at adgangskontrol er med til at sikre et helt nyt niveau for sikkerhed. 

Hvilke former for adgangskontroller findes der?

Adgangskontrol systemer har generelt et stort sortiment med adskillige funktioner og integrationsmuligheder. Der findes mange forskellige former for løsninger inden for adgangskontrolsystemer.

En af de mest simple er tastatur systemet, hvor man enten benytter sig af et adgangskort med en magnetstribe eller chip, der føres gennem en læser eller taster en PIN-kode for at få adgang til bestemte adgangsveje.

En af de mere udbredte og populære kontrolsystemer er berøringsfrie biometriske adgangskontrolsystemer. Det er hvor man får adgang til bestemte adgangsveje ved hjælp af enten fingeraftryk- iris-, og ansigts scanning. 

Hvordan fungere adgangskontrol?

En adgangskontrol fungere således at det kan installeres på alle ind- og udgangspunkter som f.eks porte, døre og elevatorer. Med en adgangskontrol kan der vælges hvilke personer der skal have adgang til hvilke ind- og udgangspunkter. 

Med adgangskontrolsystemer kan det kontrolleres hvilke personer der har adgang til konkrete bygninger og rum. Disse områder vil dermed ikke være tilgængelige for andre at tilgå. En adgangskontrol kan også tidsindstilles, så bestemte områder kun kan tilgås i bestemte tidsrum. 

En adgangskontrol er dermed med til at give større kontrol, da det altid kan administrere hvilke personer der skal have adgang til hvad. Det er dermed med til at øge sikkerheden markant. 

Hvilken form for adgangskontrolsystem der skal vælges, afhænger at det ønskede sikkerhedsniveau og hvilket miljø systemet skal opererer i. 

Hvad er fordelene ved adgangskontrol?

Adgangskontrol har mange fordele. En af adgangskontrollers væstenlige fordele er, at det er med til at sikre at uvedkommende ikke kan få adgang til specifikke områder, bygninger eller rum. Der sikres samtidig en større kontrol for slutbrugeren, der altid kan administrere hvilke personer der har adgang til hvad.